top of page

For the Love
of SUGAR.

Poem este locul cu poezie, cărți, cafea și prăjituri. Își păstrează familiaritatea unei sufragerii plină de amintiri și povești care se transformă în gusturi de neuitat. Rețetele noastre sunt poeme dedicate amintirilor. Fiecare are propria sa poezie, un poem al ingredientelor care aduc aminte de locuri cu soare, emoții, iubire și visare. Călătorim în Capri dar ne e dor de casa bunicii, toate pot fi posibile atunci când întâlnești o prăjitură. Create din imaginație, definite de tehnologie și perfecționate de ingrediente făcute cu migală, prăjiturile din laboratorul Poem sunt o experiență. Meniul nostru este o simfonie de arome și culori, creată din imaginație. Suntem mereu atenți la calitatea produselor și nu folosim niciun ingredient care nu își are locul în compoziția unei prăjituri de calitate.

patiserie poem caffe
bunatati poem caffe
Vera Maxim

The woman behind the brand.

Vera Maxim a dat viață oazei de dulciuri, poezie și cărți, numită Poem Caffe. Pasiunea sa pentru gusturile delicate și arome nostalgice au făcut-o să caute un loc al ei. A deschis Poem Caffe în urmă cu 15 ani, deși studiile sale în economie nu o pregătiseră pentru o aventură în lumea aromelor de ciocolată și a croissantelor pufoase. În primii ani de la deschiderea cofetăriei a urmat cursurile “Lenôtre -école et ateliers de cuisine” din Paris, una dintre cele mai prestigioase școli de gastronomie din lume. În Paris a învățat cum rețetele pot prinde viață prin tehnică și atenție la detaliu. Experiența sa pariziană se regăsește în mousse-urile din prăjituri și în foietajele crocante, măsurate cu rigurozitatea unui adevărat patiser francez. Practica sa în atelierele cofetarilor francezi se întinde pe o perioadă de mai mulți ani, timp în care și-a însușit atât tehnica acestora dar și dorința de a educa publicul din România cu gusturile rafinate ale cofetăriei autentice și de calitate. Stilul său unic de prelucrare a zahărului, care se regăsește în toate torturile și prăjiturile pentru evenimente, este perfecționat în atelierul celui bun cofetar de piese de zahăr din lume, Stephane Klein. Creativitatea sa în a oferi publicului rețete unice și decoruri inspirate au dus-o pe Vera la numeroase concursuri naționale și internaționale. Vera continuă să își exerseze creativitatea adăugând pe raftul cofetăriei poeme noi, care devin clasice în scurt timp.

bottom of page